Animal Care bvba dierenartsen kleine en grote huisdieren

Honden kunnen vlak voor de eerste loopsheid of drie maanden na iedere loopsheid gesteriliseerd worden. Dat ze eerst een nest jongen moeten krijgen is een fabel.

Het voordeel van sterilisatie is dat de teef hierna niet meer loops wordt en dat men geen bloedverlies meer in huis heeft. Daarbij komt dat de kans op ontwikkelen van baarmoedertumoren, eierstoktumoren en tumoren van de melkklieren zeer sterk afneemt.

Deze tumoren ontwikkelen zich namelijk onder invloed van hormonen zoals bijvoorbeeld de prikpil die dus zeker niet aan te raden is.

Voor deze operatie moet uw hond nuchter binnenkomen. Zij wordt dan met de superveilige gasanethesie verdoofd en de eierstokken en eventueel de baarmoeder worden verwijderd.

De honden hebben hier heel weinig last van en kunnen meestal de dag zelf met hun baasje terug naar huis. De draadjes moeten met onze methode ook niet verwijderd worden vermits we “intradermo” hechten met vergaanbare draad.

Een groot voordeel van uw hond op vroege leeftijd te laten steriliseren is dat de teef dan geen kans maakt op ontwikkelen van een baarmoederontsteking. Bij alle niet gesteriliseerde teven vergroot het risico hierop vanaf de leeftijd van zes jaar met als gevolg een risicovolle operatie met een lange herstelperiode.

Sterilisatie hond 01 Sterilisatie hond 02