Animal Care bvba dierenartsen kleine en grote huisdieren

Het aantal gezinnen waarin de kat werkelijk deel uitmaakt van de familie groeit met de dag. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de kwaliteit van de verzorging van de huisdieren deze van de mens evenaart. Zoals een kind regelmatig gevolgd wordt door een kinderarts, zo dient ook uw lievelingsdier, jonge of oudere kat, regelmatig aan de dierenarts te worden getoond.

Toezicht houden op het gewicht

Het gewicht van uw dier is een sleutelfactor in de evolutie van osteoartrose. Zwaarlijvigheid veroorzaakt een extra druk op de gewrichten en dus ook meer pijn voor uw hond. Uw dierenarts kan u helpen bij de controle van het gewicht van uw huisdier. Hij kan u raad geven in de keuze van een aangepast voedingsdieet.

Suikerziekte is een ontregeling van de suikerstofwisseling die wordt veroorzaakt door het onvermogen van het organisme om insuline aan te maken of doeltreffend aan te wenden. Het betreft een chronische ziekte die een actieve nazorg vergt gedurende het hele verdere leven van het dier. Er bestaan verschillende vormen van suikerziekte. Niet al die vormen vergen per se medische behandeling.