Animal Care bvba dierenartsen kleine en grote huisdieren

In onze praktijk hebben wij drie echografietoestellen. Een zeer groot toestel dat zeer fijne beelden geeft maar niet kan verplaatst worden zodat dit toestel vooral voor kleine huisdieren dienst doet. De twee andere toestellen zijn verplaatsbaar en kunnen dus gebruikt worden bij paarden, runderen, schapen enz...

De endoscoop is een flexibele glasvezelbuis die ons via een lichtbron en een lens toelaat om de binnenkant van bepaalde organen te onderzoeken.

Onze endoscoop is zo dun (9 mm) dat hij ons toelaat zelfs bij kleine honden in de maag te gaan kijken om te zien dat ze geen voorwerp hebben ingeslikt of om ziektes van maag en darmen op te sporen.

De microscoop laat ons toe om weefsels te onderzoeken die we verzamelen tijdens een onderzoek met de endoscoop of met een dunne naald biopsie.

Hiervoor prikken we met een dunne naald in bijvoorbeeld een tumor en kunnen we na kleuring van het verzamelde materiaal reeds een idee krijgen over de aard van de tumor en de kwaadaardigheid ervan.

Als u uw huisdier gezond wilt houden is het echt belangrijk om zijn gebit te onderhouden. Net zoals u moet uw diertje regelmatig naar de “tandarts”. Een regelmatige controle (alle twee jaar) van uw dier zijn tanden is dan ook geen overbodige luxe.

Het radiografietoestel laat ons toe tal van aandoeningen van uw huisdier op te sporen gaande van gebroken botten tot tumoren.

We beschikken over een digitaal radiografietoestel zodat de fotos zonder te ontwikkelen direkt op het scherm van de laptop staan.